Temps de Préparation: 1 h
Temps de Cuisson: 45 mins
Type de repas:
accompagnements
salades et vinaigrettes
déjeuner
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
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par le membre: pontik
Beetroot Salad with Walnuts & Prunes
This tangy salad popular in Eastern Europe, plays on sweet/bitter contrasts and is really healthy.
Ingrédients
Directives
- Boil, (or steam, bake or microwave) beetroots whole in their skin. Check readiness by inserting a knife blade into the thickest part of the vegetable. When cool enough to handle, peel. Then grate on medium grater.
- Finely chop garlic, add to beetroot. Thinly dice prunes (previously soften, if too dry) and chop walnuts, add to beetroot mixture.
- Add mayonnaise, mix well. Check for salt. Allow to stand for 15 minutes before serving.
- Garnish with some walnuts, prunes (or parsley and grated hard cheese)
- Note: will keep for several days in the fridge.
39 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
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Commentaires
Very tasty salad. Everyone liked it except the picky eater. I'd absolutely make it again.
14 mai 18 par le membre: WEWH3
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Résumé Nutritionnel:
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Il y a 318 calories dans 1 portion de Beetroot Salad with Walnuts & Prunes.
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Répartition Calorique: 44% gras, 48% glu, 8% prot. |
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Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
1332 kj
16%
318 kcal
Gras
16,99g
24%
Gras Saturés
1,671g
8%
Gras Monoinsaturés
2,521g
Gras Polyinsaturés
11,902g
Glucides
41,44g
16%
Sucre
24,64g
27%
Fibre
8,1g
Protéine
6,71g
13%
Sel
0,48g
8%
Cholestérol
1mg
Potassium
794mg
40%
Répartition Calorique:
Glucide (48%)
Gras (44%)
Protéine (8%)
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*Basé sur une VQR de 2000 calories
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