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Rendements:
4 portion(s)
Temps de Préparation:
10 mins
Temps de Cuisson:
30 mins
Type de repas:
plats principaux
collations
déjeuner
Note:
Average FatSecret member ranking Note Moyenne des Membres FatSecret
par le membre: dayberndt

"Breaded" Chicken Shake & Bake

The chicken is much tender than prepared the traditional "breaded" way.

Ingrédients

Directives

  1. Remove skin and bone from chicken thigh. Beat the meat with a meat beater until about 1/3" thick. If piece gets too wide to handle, cut it in two and continue beating to the desired thickness.
  2. Put the pork skins in a zip lock bag and close the bag carefully so there wouldn't be much air left in it. With a rolling pin, crush the pork skins until they resemble breadcrumbs. Add the garlic powder and salt to the pork rinds, close the bag and shake well.
  3. Line a baking pan with aluminum foil and spray lightly with cooking spray. Take a piece of chicken, put it in the zip lock bag with the crushed pork skins, making sure it's not folded, close the bag, then holding on one corner shake so the meat will be covered in the pork skin crumbs. Place on baking pan. Repeat with the remaining pieces of chicken.
  4. Bake at 400 °F (205 °C) for 20-30 minutes or until pork skin crumbs are dark golden (depending on the oven). Do not overcook. To verify if meat is done, poke with a fork - if the juice runs clear not pink, it's done.
  5. Serve warm with a side dish of your choice. Can be kept in the fridge and nuked when needed.
  6. Note: if you want to add an extra "zing", take the pan out of the oven, drop a spoonful of marinara sauce or just plain crushed tomatoes on each piece and spread it with the spoon to cover the whole piece leaving about 1/4" from the edges free of tomatoes; sprinkle a dash of crushed basil on each piece, and top with a spoonful of shredded cheese. Put back in the oven for an extra 5-7 minutes. Serve warm.
193 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
 

Commentaires 
sounds great!!
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05 mars 19 par le membre: Dennymau
Thank you for the info I will try it. Dan
user vote
19 mai 18 par le membre: dannoci
I've used pork skins on chicken before it's quite tasty and very low calorie.
user vote
24 févr. 16 par le membre: J0udee303
YOU BET THIS IS A GOOD ONE wow in all my years i never thought of doing this thank you so much
user vote
26 janv. 16 par le membre: SJWNana

     
 

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par le membre: camilledul
Une recette délicieuse, douce et riche en fibres.
par le membre: GenialeGenia
Délicieux et facile à préparer.
par le membre: Emitoluya
Snack moyennement sucré, savoureux et faible en calories.
par le membre: alicialcs4423
Modérément sucré, parfumé et délicieux.

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Résumé Nutritionnel:

Il y a 128 calories dans 1 portion de "Breaded" Chicken Shake & Bake.
Répartition Calorique: 50% gras, 0% glu, 50% prot.

Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
par portion
% AR*
Énergie
535 kj
6%
128 kcal
Gras
6,86g
10%
Gras Saturés
2,188g
11%
Gras Trans
0g
Gras Monoinsaturés
2,14g
Gras Polyinsaturés
1,279g
Glucides
0g
0%
Sucre
0g
0%
Fibre
0g
Protéine
15,12g
30%
Sel
1,09g
18%
Cholestérol
54mg
Potassium
123mg
6%
* Apport de Référence pour un adulte-type (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
de VQR*
(128 cal)
6% VQR
Répartition Calorique:
 
Glucide (0%)
 
Gras (50%)
 
Protéine (50%)
*Basé sur une VQR de 2000 calories

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